frontpage-19941.jpg
 

Historik Eko Parti AB

1929 öppnade Evert Karlsson tillsammans med sin svåger Arne Johansson ostbutiken Evert Karlssons Ostaffär i centrala Norrköping. Namnet förkortades till Eko som sedermera blev Eko Ost. Fokus låg på att sälja och leverera ost, mejerivaror och konserver till kunder över disk. Företaget växte och fler butiker öppnades i närområdet. I början av 70-talet började Arne Johansson son Bengt arbeta i företaget som han sedermera tog över. 1972 klev den första pizzeriaägaren in och ville bli kund hos Eko Ost. Sortimentet i affären utökades därefter för att kunna möta denna nya kundgrupps behov.

 

I slutet på 80-talet var efterfrågan från pizzeriorna så stor att butikerna såldes och fokus nu flyttades till att bli en renodlad partihandlare. Företaget bytte också nu namn från Eko Ost till Eko Parti AB.

 

I början av 1994 förvärvades en egen fastighet för att kunna serva den alltjämt växande marknaden i de närliggande kommunerna. Då företaget 2006 ville expandera och erövra större marknadsandelar geografiskt kom nya kapitalstarka delägare in. För att snabbare kunna uppnå målet med att bli marknadsledande leverantör till pizzerior i Östergötland med omnejd förvärvades under våren 2006 också en redan etablerad grossist i Norrköping. Samma år införlivades en större lokal och organisationen flyttade till denna lokal på Risängen.

Från år 2006 har företaget ökat sin omsättning från 47 miljoner till dagens 210 miljoner. Eko Parti fortsätter än idag att växa och har även breddat sitt sortiment till att även täcka restauranger.

Idag ägs företaget av Bengt Johansson tillsammans med Saliba Saliba och sysselsätter 30 personer på heltid.

 

Omsättning: 210 miljoner
Antal anställda: 25
Antal bilar: 6 stora lastbilar och 4 lätta lastbilar
Distributionsområde: Mellansverige med omnejd
Sortiment: Livsmedel och tillbehör till restauranger och storkök. Vi har 900 artiklar på lager.
lager: 3 000 kvadratmeter varav 500 är frys. Byggnaden äger vi själva.
vision: Att fortsätta arbetet med att skapa nöjda kunder